Minden egy helyen Dancs Annamariról
www.dancsannamari1.mlap.hu

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/hatterem.png

WELCOME

 http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/dancsannamari1/uploads/KEPANNAMARI.jpg  Üdvözöllek a
lapomon,  ami Erdély
Legnépszerűbb
énekesnőjével, Dancs Annamarival foglalkozik!
Itt mindent megtalálhatsz róla.
Nézz körül, érezd jól magaD

CHAT

 
 

 
Svévországi Túrné fotók:

   


    
                      
             
         
                       

 
Schubert-utódnak énekelt

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved.jpg
Ötödik alkalommal turnézott Svédországban az erdélyi díva, Dancs Annamari. A Tarján Pál világhírű tenorral közösen bemutatott operett-műsoruk sikeresnek mondható, hiszen amellett, hogy új barátságokat kötöttek (például a híres Franz Schubert ük-ükunokájával), sikerült Háromszék látványosságaira is felhívni a skandináv országban élők figyelmét.
  Minden idők legsikeresebb turnéján vagyunk túl  újságolta lapunknak Annamari.  Tíz nap alatt nyolc különböz svédországi városban koncerteztünk, lelkes közönség előtt. Megható volt, hogy a Svédországban élő magyarokon kívül, a magyar nyelvet nem beszélő svédek is odajöttek gratulálni, elmesélve, hogyan lábadt könnybe szemük annak ellenére, hogy nem értettek egy szót az előadásból.
Annamari megállapodásra jutott Tamás Sándor megyetanácselnökkel és Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármesterrel, miszerint ezután  lesz Háromszék utazó nagykövete?.
  Ez egy szimbolikus funkció, amely igen nagy megtiszteltetést jelent számomra. Útjaim alkalmával eddig is folyamatosan kihangsúlyoztam, hogy erdélyi lány vagyok, székelyföldi, a városom hírét vittem magammal, ám idén szórólapokat, leírásokat és bemutatókat tartalmazó reklámanyagokat is magunkkal vihettünk Kovászna megyéről, ezekkel is felkeltve az érdeklődést, az ott lévők figyelmét Háromszék iránt.
Az énekesnő érdekességképpen egy történetet is megosztott turnéjáról. A stockholmi koncertjük alatt egy furcsán öltözött párra lett figyelmes, ugyanis a hölgy minden egyes dalt végigénekelt. A koncert után odamentek hozzá, és bemutatkoztak.
A férfi Berndt Scubert volt, a híres zeneszerző, Franz Schubert ük-ükunokája, a feleség pedig egy magyarországi énekesnő, Zalai Mária. Mindketten énekesek, és meg is leptek pár saját lemezzel tudtuk meg Annamaritól, aki jószerint ki sem tudta pihenni az utazás fáradalmait, Antal Árpád felkérésére máris énekelnie kellett a Sepsiszentgyörgyön vendégül látott Orbán Viktor és Tőkés László tiszteletére.
  Orbán Viktorral csupán pár szót váltottam, bemutatkoztam, és átadtam neki egy ajándékcsomagot, amely néhány lemezemet tartalmazta. Ugyanígy Tőkés Lászlót is megajándékoztam, de vele is csupán néhány szót válthattam  árulta el az énekesnő, aki szombaton már a kézdivásárhelyi RMDSZ-elnök, István Zoltán esküvőjén mozgatta meg az amúgy sem unatkozó násznépet.
Forrás: szekelyhirmondo.ro

SVÉDORSZÁG UTÁN TALÁLKOZÁS ORBÁN VIKTORRAL


 Végetért Dancs Annamari és Tarján  Pál kéthetes  svédországi operett-turnéja, amely az énekesnő szerint az eddigi legsikeresebb skandináv koncertsorozat volt.

  A turné partnerei  a Svédországi Magyarok Országos Szövetsége ( SMOSZ) , Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület és nem utolsó  sorban a Duna Tv Kívánságkosár című műsora volt. Annamari eddigi külfödi fellépésein mindig is büszkén vállalta fel hovatartozását. Ez a nagyköveti elhívatottság   ezúttal annyival bővült, hogy műsorában kiemelt szerepet kapott Háromszék, az énekesnő szülőföldjének népszerűsítése. Szórólapok, közönségtalálkozók által sikerült felkeltenie  mindazok érdeklődését, akik  Székelyföldre szeretnének a jövőben látogatni.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved5.jpg

Rengeteg élménnyel gazdagodtunk ismét- meséli az énekesnő-, sok érdekes emberrel is találkoztunk, akik különleges dolgokat meséltek nekünk :  voltak megrázó történetek, elszakitott családi drámák, viccek , poénok és könnyezés a meghatottságtól. De nagyon jól éreztük magunk, úgy érzem, hogy  nemcsak a  közönségünk töltödött fel érzelmileg, hanem mi is.

 A 8 koncert mindenike nagyon jó hangulatban zajlott le, az énekesek a legjobban azt mosolyogták, hogy a közönség mindig egy nagy sóhajjal és ahh-hal nyugtázta  a  dalcimek bemondását.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved14.jpg
A stockholmi koncerten volt egy  házaspár, akik minden egyes dalt végig velünk énekeltek-meséli Annamari-, rögtön  tudtam, hogy nem holmi mezei pacsirták. Igazam volt, a szünetben odajöttek és kedvesen átnyújottak két cd-t, amelyen ők énekeltek :  Bernd Schubert és Zalai Mária. Kiderült, hogy ők is énekesek, amolyan Korda Gyuri és Balázs Klári  Svédországban,  de az a különleges, hogy  Bernd Franz Schubert ük-ük-unokája, opera  énekes. Tarján Palinak lelkesen mutatták a cd-jüken a Hazám, Hazám c. áriát, amelyen magyarul énekel.... el voltak ragadtattva a mi műsorunktól, Mária azt mondta: Drágám, mindent tudsz erről a szakmáról, nincs mit mondanom neked, fantasztikus voltál!  Aranyosak voltak nagyon!
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/schu1.jpg

 -Szivvel  lélekkel  láttak vendégül mindehol- folytatja Annamari- volt Halmsatadtban egy román házaspár, akik rendszeresen eljárnak a magyar rendezvényekre. Másnap  ebédre hivtak meg bennünket, iszonyatos mennyiségű grillhúst és miccest készitettek, nehogy véletlenül is éhezzünk-  egy hadseregnek is elég lett volna az a mennyiség!
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved11.jpg

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved9.jpg

 

Hazafelé jövet egy napos pihenőt tartottak Budapesten  , de nem véletlenül, hiszen a Duna Televizíó  KÍVÁNSÁGKOSÁR című műsorában Annamari beszámolt élményeiről,  sőt bemutatta a hamarosan megjelenő Operett-Musical Gála DVD első klipjét is .

 -Már szinte otthon voltunk- folytatja-, amikor felhivott szülővárosom polgármestere, Antal Árpád, hogy aznap este Orbán Viktor miniszterelnök  és Tőkés László püspök úr lesz városunk vendége,  és remélik , hogy időben hazaérek, hogy megtiszteljem őket egy dalommal. Hát nem mondom , volt kapkodás, mert alig egy órám volt arra, hogy a 2800 km-es útból összeszedjemm magam, és szinapdképes legyek. De a fellépés nagyon jóra sikeredett, taljesen elfeledtette  a fáradtságot  hogy a szülővárosom vastapssal fogadott ! A püspök úr pedig mosolyogva megjegyezte: Végre a művésznő nekem is énekel!? fejezi be Annamari mosolyogva.
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved.jpg

Külön köszönet illese mindazokat , akik segitették turnénkat:

Tamás Sándor ,Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Antal Árpád polgármester úr, Bihari Szabolcs, a SMOSZ elnöke, valamint Molnár Gergely, Sándor Csaba és Éva, Rosenheim Ilona, Burszán Zita, Harmath László, Novodonszky Csaba, Kormos László, Szász Károly és Ibolya,  Kalocsi Gitta,  Löcsei Anna és Samu, Fekete Jenő , Fazakas András , Stoica Iza , Herszényi Zsolt, Herszény Lili,  és minden magyar ember , akik megtiszteletek a szeretetükkel !
Buli Jönköping-ben:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved3.jpg
Novodonszky Csabával, a Göteborg-i szervezőnkkel:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved6.jpg
Eskilstuna-ban, baloldalon Fekete Jenő szervező :
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved1.jpg

Séta Vasteras-ban:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved2.jpg

Koncert Halmstadt-ban:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved7.jpg
A Halmstadt-i szervezők, középen Harmath László:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved10.jpg

Halmstadtban... poénkodunk Zsolival, a testvéremmel:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved8.jpg
Cipővásárlás Stockholm-ban... :)) :
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved13.jpg
Koncert Stockholmban:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved12.jpg
Malmöben az est háziasszonyával, Rosenheim Ilonával:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved15.jpg

Malmöben, Burszán Zita és Friderika társaságában:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved116.jpg
Göteborgban, Posseidon szobra előtt:
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved19.jpg
Az utolsó koncert , Kristianstadtban:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved17.jpg

Utazás közben, a hajón:http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sved4.jpg

STOCKHOLMBAN

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sto1-300x225.jpg

 

   A tegnap volt  a stockholmi koncertünk,  ötödször énekeltem itt a magyar házban és nagyon helyes volt a közönség , többnyire idősek, de tele energiával és jókedvvel. Volt egy  házaspár, akik minden egyes dalt végig velünk énekeltek- rögtön  tudtam, hogy nem holmi mezei pacsirták.
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sto5.jpg
Igazam volt, a szünetben odajöttek és kedvesen átnyújottak két cd-t, amelyen ők énekeltek :  Bernd Schubert és Zalai Mária. Kiderült, hogy ők is énekesek, amolyan Korda Gyuri és Balázs Klári  Svédországban,  de az a különleges, hogy  Bernd Franz Schubert ük-ük-unokája, opera  énekes. Tarján Palinak lelkesen mutatták a cd-jüken a Hazám, Hazám c. áriát, amelyen magyarul énekel. el voltak ragadtattva a mi műsorunktól, Mária azt mondta:  Drágám, mindent tudsz erről a szakmáról, nincs mit mondanom neked, fantasztikus voltál!  Aranyosak voltak nagyon!

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/shubert-300x201.jpg

  A koncert után ma városnézés volt pihenés, és a szokásos vásárlás, aminek sosem tudok ellenállni.És mint minden külföldi útamon, tartottam most is magam  a régi jó szokásomhoz: vettem egy újabb cipőt-. Imádom a cipőket!   Volt guide-unk is, Kinga személyében, aki elvitt a királyi rezidenciához. Itt már jártunk 2000-ben , az első svéd útunkon, itt forgattunk néhány képsort a Felhőhön is túl c. kliphez. Emlékszem, annyira hideg volt akkor is, és ma is. Hiába , hogy május van, de 10 foknál több alig volt. Még szerencse , hogy kaptam ajándékba egy si-dzsekit, és abban voltam, hogy ne fázzak meg.

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sto2-300x225.jpg

 Stockholm nagyon szép, Észak Velencéje- nem hiába hivják igy. Szép nap volt a mai, még egy kis pihenő, és folytatjuk a svéd turnét: a héten még van 5 koncertünk, aztán megyünk haza.

Tarján Pali, én és a testvérem, Zsoli:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sto3.jpg

Kingával:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/sto4.jpg

Pop-Operett Turné 2007:
       
            
        
            

Svédországi turné 2007:SITE INFÓ

Szerkeztő: Bea
Nyitás: 2007.03.27
Téma: Dancs Annamari
Böngész
ő: Mozilla Firefox 
Felbontás: Bármekkora
Design: 5.0
Host: mlap
Email:bea_zene@
yahoo.com

MENÜPONTOK 
http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/kep1/uploads/jchmgb.jpg